Un centenar de persones van respondre ahir a la crida de la Fundació Oncolliga Girona per participar en el desplegament a Girona d’un gran llaç rosa humà per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama (19 d'octubre). L’acte simbòlic, que va tenir lloc a les 5 de la tarda la plaça Miquel Santaló, es va celebrar en un ambient festiu i va servir per fer visible la malaltia i donar suport a tots els afectats.
L’acte va ser organitzat pel col·lectiu Mimosa, integrat per dones que han perdut la feina a causa del càncer i que, amb el suport de l’Oncolliga, han engegat un programa de reinserció laboral a través de l’elaboració i venda de bijuteria i altres productes artesanals. Durant tot el dia hi va haver una parada de Mimosa a la mateixa plaça Miquel Santaló en la qual es podia adquirir el braçalet creat solidari de la diada, a un preu de 5 euros.
El grup de #Mimosa de Palamós i la delegació de Ripoll també van organitzar actes amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama. A Palamós es va construir també un llaç humà, amb globus de color rosa, mentre que a Ripoll es van encendre espelmes en solidaritat amb els afectats per la malaltia i es va penjar una gran llaçada rosa a la façana de l'Ajuntament. PODEU VEURE ÀLBUM DE FOTOS DE LA JORNADA AQUÍ: https://goo.gl/photos/kE31hMr72XteNrU69
Conferències a Girona i a Quart
Més enllà dels actes simbòlics, la Fundació Oncolliga Girona va profitar t també la diada per donar veu als experts. A les 7 de la tarda es va celebrar a l’Hotel Carlemany la conferència “Nous temps per al càncer de mama. Del perfil genètic al suport online”, a càrrec de la Dra. Gemma Viñas, oncòloga de ICO Girona, i Cristian Ochoa, psicooncòleg de ICO Hospitalet.
Per la seva banda, la delegació d’Oncolliga a Quart i l'Associació de Dones de Quart van organitzar una xerrada a càrrec de la Dra. Maria Pilar Barretina, especialista en oncologia mèdia a l'ICO Girona, titulada “El càncer en la dona: què n’hem de saber?”.
Més de 400 nous casos anualment a Girona
Actualment, un de cada tres càncers detectats a la Regió Sanitària de Girona és de mama, segons les dades de la Unitat d'Epidemiologia i Registre de Càncer de Girona. En total, cada any es diagnostiquen uns 405 casos de càncer de mama a les comarques gironines, fet que representa una taxa d'incidència de 107 casos per cada 100.000 dones l'any. És el tumor més freqüent, però també el que té millor pronòstic, sobretot si es diagnostica de forma precoç. A la demarcació de Girona, la supervivència del càncer de mama és del 87 per cent, el quart tipus de tumor amb millor pronòstic a 5 anys.
Vols estar al dia?
Subscriu-te a la nostra newsletter i coneix el dia a dia de la Fundació: notícies, campanyes i esdeveniments solidaris, nous serveis, etc.