La Fundació Oncolliga Girona regalarà a les pacients de càncer ginecològic sotmeses a braquiteràpia un kit de productes per evitar o pal·liar els efectes secundaris d’aquest tractament. La iniciativa s’ha desenvolupat conjuntament amb l’equip de la Unitat Funcional de Ginecologia Oncològica (UFGO) de l’Hospital Dr. Josep Trueta i de l’Institut Català d’Oncologia per donar una resposta més completa a les necessitats de les pacients. Els primers kits ja s’han començat a entregar aquest mes de maig.

La Clínica Salus Infirmorum de Banyoles i la Fundació Oncolliga Girona han presentat les accions de millora dutes a terme al centre sanitari amb els donatius de 23.600 € provinents de les edicions de 2022 i 2023 de l’Oncotrail, una cursa solidària de 100 quilòmetres que transcorre per corriols de la Costa Brava i les Gavarres. A l’acte de presentació hi han assistit el director de l’Oncotrail, Lluís Comet, la presidenta d’Oncolliga Girona, Paqui Badosa, la delegada d’Oncolliga a Banyoles, Rosa Amorós i el gerent de la Clínica, el doctor Àngel Gómez. L’any passat no es va poder fer l’acte de presentació corresponent a la donació del 2022 perquè la Clínica es trobava enmig d’unes obres de reforma de les seves instal·lacions.

Nou rècord de recaptació a l’ONCOSWIM, la travessia solidària de 30 km de natació en aigües obertes des de l’Estartit fins a Calella de Palafrugell, organitzada pel CN Radikal Swim i la Fundació Oncolliga Girona. Un gran repte esportiu, però sobretot un repte solidari que té com a objectiu  recaptar fons per a la recerca del càncer de mama triple negatiu, un dels més agressius i que afecta sobretot a dones joves. L’esdeveniment ha batut enguany tots els rècords i ha superat per primera vegada els 100.000 euros en donatius. La xifra és la suma del que han recaptat els equips que han fet la travessia de 30 km (un total de 100.122  euros) i les inscripcions a la MILLA SOLIDÀRIA, una nedada més popular que es va celebrar també ahir a la tarda entre Llafranc i Calella de Palafrugell (1,6 km). Els fons es destinaran  a la investigació del càncer de mama triple negatiu (70%) i al sosteniment dels serveis d'ajuda als malalts de càncer i familiars que ofereix l’Oncolliga (30%). La plataforma de donatius continua oberta perquè tothom que vulgui col·laborar pugui fer la seva aportació. 

Un total de 3.969 alumnes de primer d’ESO de les comarques gironines han assistit durant aquest curs acadèmic a les xerrades que la Fundació Oncolliga Girona ofereix cada any als instituts dins del programa “No et fumis la salut” amb l’objectiu d’alertar els joves sobre els riscos que comporta el consum del tabac. Com l’any passat, durant el curs s’ha convocat el concurs de vídeos “No et fumis la salut!” i avui, coincidint amb el Dia Mundial sense Tabac, s’ha fet l’entrega de premis als guanyadors en un acte celebrat al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal de Girona.

La Fundació Oncolliga Girona va celebrar ahir al  Palau de Fires de Girona la 22a  edició del seu sopar benèfic anual. La trobada és un esdeveniment plenament consolidat en el calendari social de la ciutat de Girona que aquest any ha reunit  prop de 600 persones. Entre els assistents hi havia personalitats de la política, de l’àmbit sanitari, del món cultural, empresarial i social, i també representants d'algunes de  les delegacions i voluntaris que donen continuïtat a l’entitat. 

El sopar no solament contribueix a la recaptació de fons per continuar tirant endavant projectes de l’entitat, sinó que es converteix també en punt de trobada de totes aquelles persones que dia a dia ajuden a l’entitat. Aquest any la Fundació va comptar amb la col·laboració d'alumnes de l'Escola de Dansa d'Anglès, que han ballat dues peces, i de les periodistes Carme Martínez i Ma. Àngels Martínez, que van conduir l'acte. 

Ajudant cada any més persones

Durant el sopar,  l’Oncolliga va donar a conèixer les dades de la Memòria Social 2023, recollides a la revista corporativa "A prop" que l'entitat edita anualment. L’any passat, els professionals d’Oncolliga van atendre 2.223 persones. D'aquestes, el 68% van ser dones i el 32% homes. Per tipus de càncer, el percentatge més elevat va ser el càncer de mama (35% de les persones ateses), seguit del càncer de pulmó (12,5%), el càncer ginecològic (7,5%) i el càncer de colon (6,7%). Les dades completes es poden consultar AQUÍ.

Pel que fa a la memòria econòmica, l'Oncolliga va tenir un pressupost de 2.044.758 euros, dels quals el 71% es van invertir en la missió de l'entitat (serveis assistencials, programes d'educació en la salut, millores dels hospitals i projectes d'investigació)  i el 29% restant a despeses d'estructura i administratives. 

L’objectiu d'Oncolliga Girona és donar atenció als malalt oncològics, les seves famílies i els cuidadors, per donar resposta de manera àgil i immediata a les seves necessitats a través d’un equip multidisciplinar format per psicooncòlegs, fisioterapeutes i tècnics en prevenció, amb el suport també de voluntaris. 

 

 

 

ÀLBUM DE FOTOS DEL SOPAR

La tercera edició de l'ONCOTRIATLÓ, que s'ha celebrat aquest matí a Llançà (Alt Empordà),  ha recaptat 8.500 euros que es destinaran a ajudar els afectats de càncer i les seves famílies a través dels serveis que ofereix la Fundació Oncolliga Girona. La xifra és la suma dels donatius que han fet els onze equips participants en aquest repte solidari, que inclou tres modalitats esportives (10 km de corrent, 5 km en caiac i 1.200 metres de natació en aigües obertes) i les aportacions d'espònsors. En ser una prova per equips, els participants poden fer relleus, si bé sempre hi ha d'haver dos membres de l'equip en marxa. L'organització de l'Oncotriatló va a càrrec de la delegació d'Oncolliga a Llançà amb la col·laboració de Tintoreres Swimming Club, Escoleta Trail Running i SK Kayak. 


L'activitat ha tingut el seu epicentre a la platja del Port de Llançà, punt de sortida i arribada de les tres modalitats esportives. La primera prova ha estat la sortida en caiac, que consistia a navegar fins a Cap Ras i tornar, un total de 5 km. Tot seguit, els caiaquistes han fet el relleu als seus companys que feien la cursa a peu: 10 km  resseguint  el litoral pel camí de ronda fins a Cap Ras i de tornada pujar i baixar El Castellar, un antic illot annexat al Port. Finalment, s'ha fet la prova de natació en aigües obertes, en la quals els participants han fet un recorregut triangular de 1.200 metres.  Tots  els equips han aconseguit acabar el repte en menys de 3 hores, en una jornada marcada pel bon temps i el bon estat del mar. 

Per participar en aquest repte esportiu i solidari, els equips havien de fer un donatiu mínim de 300 euros, tot i que la majoria ha superat aquesta quantitat, fet que ha permès superar els 6.700 euros. A aquesta xifra cal sumar-hi 1.800 euros que han aportat els espònsors de la prova: Tot Amunt Grua i Transports, Club Nàutic Llançà i Fruites Hortós. L'organització espera que l'Oncotrialó vagi seduint cada any nous participants, tal i com ja ha passat amb els altres esdeveniments esportius per equips que organitza, com són l'Oncotrail, l'Oncobike i l'Oncoswim. 

Més de 25 anys al servei del malalt de càncer

La Fundació Oncolliga Girona és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l'any 2004 amb la intenció de donar un nou impuls a la tasca que la Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de Càncer venia fent des del 1996 per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars de la demarcació de Girona.

Amb el pas del temps, l'entitat ha ampliat la seva mirada i ha apostat per la promoció de la salut i la sensibilització de la societat, sense oblidar la seva finalitat principal: donar resposta a les necessitats que les institucions públiques no cobreixen facilitant recursos humans i materials que contribueixin a fer més còmode la vida de les persones que pateixen una malaltia oncològica. Actualment ofereix un ampli ventall de serveis, que van des del suport psicològic fins a la fisioteràpia, passant per l'estètica oncològica, la marxa nòrdica terapèutica, el drenatge limfàtic, el banc de perruques, el préstec de material tècnic o la llar-residència al costat de l'Hospital Dr. Josep Trueta.

La Fundació Oncolliga Girona i Serveis de Salut Integrats Baix Empordà hem presentat aquest matí el nou material adquirit amb el donatiu de 36.060 € de l’Oncotrail 2023.
Amb la donació de l’any 2023 s’ha pogut implementar el projecte de micropigmentació de l’arèola de mugró per a pacients afectades de càncer de mama -que s’hi destinat un import de de 6.192 €- i comprar un videocolonoscop - per un import de 29.868 €-.

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha rebut una donació de 12.347,23 euros per part de la Fundació Oncolliga Girona recaptats en la desena edició de la cursa solidària Oncotrail de l’any 2023. Aquests diners s’han invertit en proporcionar nou equipament a l’Hospital de Blanes per millorar el confort i benestar dels pacients oncològics que reben tractament al centre, les seves famílies i al mateix temps facilitar la tasca dels professionals que tenen cura d’aquestes persones.

Aquest 25 de maig, no et perdis la gran celebració els 20 anys de la Trobada de voluntariat en l’àmbit oncològic. La FECEC, Junts contra el Càncer ha preparat una gran festa per commemorar l’aniversari d’aquest espai d’unió i cohesió i per reconèixer la tasca de les persones voluntàries de les entitats federades, entre les quals hi ha la Fundació Oncolliga Girona. 

El 26 d'abril es durà a terme la jornada de cloenda del projecte educatiu "Danses urbanes a l'escola" al Pavelló Poliesportiu La Pineda de Sant Gregori amb la participació de 235 infants. El projecte ha apropat la dansa urbana a les escoles de primària, enfocant-se en el desenvolupament de l'equitat, de la salut i del benestar dels infants. Aquesta és una iniciativa de la Càtedra Moviment i Llenguatges de la Universitat de Girona (UdG) i el festival de dansa Girona en Moviment (GeM) promogut per la Fundació Oncolliga Girona, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Gregori.

La cadena de supermercats Condis i la Federació Catalana d’Entitats Contra el Càncer (FECEC) – Junts Contra el Càncer han recaptat un total de 63.114 euros en el marc de la iniciativa solidaria ‘Posem-li Pebrots al Càncer’, que té com a objectiu donar suport als pacients oncològics i difondre la tasca d’acompanyament que realitzen les entitats adherides a la FECEC per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb càncer i les seves famílies.

Pàgina 1 de 24