ONCOLLIGA A LES ESCOLES

Alguns càncers es poden evitar i la salut en general pot millorar si s’adopten hàbits de vida saludables, tal com es recull en el Codi Europeu contra el Càncer. Per això, des d'Oncolliga treballem en la divulgació i la prevenció a través d'activitats dirigides especialments als infants en edat escolar.

Festival de la Fruita

Un taller que promou l'hàbit saludable de menjar fruita fresca entre els escolars d'educació primària. L'activitat consisteix en manipular la fruita per tal de tastar-ne de diversos tipus, veure els seus colors, textures i olors.

L'hort d'en Marçal

Activitat organitzada per la FECEC durant la Setmana Catalana de la Prevenció del Càncer amb l'objectiu de difondre entre els infants l'hàbit de consumir diàriament vegetals i fruites. L'activitat consta d'un espectacles de titelles i d'un taller on es cuina un broqueta de fruita fresca i verdura. 

Cuinaamanides.nyam

Un concurs de fer amanides que promou l'hàbit de menjar verdura i fruita fresca entre els escolars d'educació primària. Els alumnes mateixos, agrupats per equips, són els cuiners que manipulen la verdura i la fruita i, al final, després de la decisió del jurat, té lloc el tast de les creacions.

Alimentació i prevenció

Una proposta que informa i proporciona eines de reflexió sobre quins són els hàbits alimentaris per mantenir el benestar des de l'enfoc de les habilitats per a la vida. Fent una mirada crítica sobre els aliments que tenim al nostre abast. Quan es trien, què es té en compte? El que es necessita o el que es desitja? Què condiciona la dieta? Les creences, les emocions, el nostre estat físic...? Aquest és un programa dirigit a alumnes de secundària.