La campanya solidària “Xefs amb cor, plats amb causa”, impulsada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, ha tancat la seva primera edició amb una recaptació total de 2.052 €, que es destinaran íntegrament a donar suport als malalts de càncer i a les seves famílies.
La iniciativa, desenvolupada durant els mesos de setembre i octubre, ha unit gastronomia i solidaritat a través de diversos establiments de la Costa Brava, que han ofert plats o menús solidaris destinant 2 € per cada proposta venuda a la causa.
En aquesta primera edició, hi han participat set establiments: Hostal La Fosca, Hotel de la Finca Bell-lloc (Celler Brugarol), Hotel Boutique & Restaurant Galena MC, Hotel Alga (Restaurant El Càntir), Hotel Terramar (Terrassa Terramar), Hotel Sant Roc (El Balcó de Calella) i Els Tinars, que han lluït el distintiu de “Restaurant Solidari” com a mostra del seu compromís social.
Des de la Fundació Oncolliga Girona es valora molt positivament la implicació dels establiments participants i la resposta de la clientela, que ha fet possible convertir un gest quotidià com sortir a menjar fora en una acció solidària amb impacte real.
D’altra banda, la iniciativa posa en valor la cuina com un llenguatge de compromís i solidaritat, i vol continuar avançant al costat dels xefs i dels professionals de la gastronomia de la nostra província, sumant sensibilitat i vocació social al servei d’una causa que ens concerneix a tots. Des d’Oncolliga Girona, ens fa una il·lusió especial seguir treballant amb els nostres xefs, enfortint el vincle amb la gastronomia del territori com a eina de solidaritat, proximitat i compromís amb les persones que conviuen amb el càncer i les seves famílies.


