El Sopar de les Consciències organitzat per la Fundació Oncolliga Girona amb motiu del seu 20è aniversari va reunir ahir 270 persones al Mas Marroch, l’espai de banquets d’El Celler de Can Roca. El menú d’aquest sopar benèfic -100 euros el cobert – va anar a càrrec dels cuiners Quim Casellas (Restaurant Casamar – 1 estrella Michelin) i Marc Gascons (Restaurant Tinars - 1 estrella Michelin) i del mestre pastisser Jordi Roca (El Celler de Can Roca – 3 estrelles Michelin).
Entre els assistents hi havia la consellera de Governació, Meritxell Borràs; el delegat territorial de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús; el subdelegat del Govern espanyol, Joan Manuel Sánchez-Bustamante; el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. També hi van estar presents Jordi Roca, Elena Gascons i Maria Casellas, aquestes últimes en representació dels restaurants Tinars i Casamar.
El “Sopar de les Consciències” s’emmarca dins dels actes de celebració del 20è aniversari de la Fundació Oncolliga Girona, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu ajudar el malalt de càncer i els seus familiars durant el procés de la malaltia. La iniciativa ha estat possible gràcies a la implicació de Mas Marroch i dels tres xefs responsables del menú, així com a la col·laboració dels cellers Martín Faixó, Mas Llunes, Perelada i Grup Oliveda; Vins i Licors Grau; i diversos proveïdors (Aigua Sant Aniol, FinCafe, Alma Teas, Carns Vila i Casa Westfalia).
El menú va consistir en un aperitiu de benvinguda que els assistents han pogut gaudir a l’espai Àgora del Mas Marroch; caneló de brandada de bacallà al pesto d’herbes (Restaurant Casamar), melós de vedella de Girona desosat i guisat a la nostra manera (Restaurant Tinars) i postre làctic (El Celler de Can Roca). Al final del sopar es va oferir als assistents la possibilitat de gaudir d’una “Copa Solidària”, gentilesa de Mas Marroch.
Durant la vetllada es va subhastar un collaret d’or i diamants blancs cedit per la joieria Pere Quera i valorat en 1.500 euros i, a més, els assistents van poder col·laborar amb l’entitat adquirint tiquets per a una tómbola en la qual hi havia productes d’artesania elaborats pels integrants del projecte Mimosa i obsequis cedits per diverses empreses col·laboradores.
Els diners recollits amb aquest sopar solidari es destinaran als diferents serveis d’ajuda al malalt de càncer que es duen a terme des de la Fundació: suport psicològic, drenatge limfàtic, servei de fisioteràpia a domicili, préstec temporal de material tècnic (cadira de rodes, caminadors, crosses, llits articulats, cadires de dutxa, grua, etc.), banc de perruques, escola de la veu, llar residencia, etc.
Les celebracions del 20è aniversari continuen avui amb un concert d’havaneres a càrrec del grup femení Les Anxovetes (21.00 h. a la plaça del Pallol de Girona). L’entrada té un preu de 15 euros i inclou entrepà i beguda.
FOTOS: Josep Oliva (Oliva Fotògraf)
Vols estar al dia?
Subscriu-te a la nostra newsletter i coneix el dia a dia de la Fundació: notícies, campanyes i esdeveniments solidaris, nous serveis, etc.