Tres xefs amb Estrella Michelin de les comarques gironines seran els artífexs del sopar solidari que la Fundació Oncolliga Girona ha organitzat pel proper 21 de setembre al Mas Marroch (Vilablareix), en el marc dels actes de celebració del seu vintè aniversari. Quim Casellas (Restaurant Casamar - Llafranc), Marc Gascons (Restaurant Tinars - Llagostera) i Jordi Roca (El Celler de Can Roca - Girona) elaboraran, respectivament, el primer plat, el segon plat i les postres d’aquest Sopar de les consciències.
El sopar servirà també de preludi de les terceres jornades Girona novaCultura de Salut, organitzades per la Fundació Oncolliga Girona i que se celebraran al Barri Vell de la ciutat del 23 al 25 de setembre amb la “Consciència” com a eix vertebrador.
El “Sopar de les Consciències” s’emmarca dins dels actes de celebració del 20è aniversari de la Fundació Oncolliga Girona, entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu ajudar el malalt de càncer i els seus familiars durant el procés de la malaltia. La iniciativa ha estat possible gràcies a la implicació dels responsables de l’espai Mas Marroch, una masia gòtica del segle XV situada a les afores de Girona que compta amb un ampli espai adjacent especialment dissenyat per a la celebració de banquets, així com dels tres cuiners als quals Oncolliga Girona va demanar la col·laboració i del Restaurant El Celler de Can Roca, que es farà càrrec de l’aperitiu. Tots ells van expressar des del primer moment la seva il·lusió i el seu compromís per participar en aquesta iniciativa solidària, destinada a recaptar diners per continuar tirant endavant els diferents serveis d’ajuda al malalt de càncer que es duen a terme des de la Fundació: suport psicològic, drenatge limfàtic, servei de fisioteràpia a domicili, préstec temporal de material tècnic (cadira de rodes, caminadors, crosses, llits articulats, cadires de dutxa, grua, etc.), banc de perruques, escola de la veu, llar residencia, etc.
“Hem volgut unir en un sol esdeveniment dues característiques de la societat gironina: la seva solidaritat i la passió per la bona gastronomia, tot aprofitant que a casa nostra tenim destacats cuiners com els que col·laboraran amb nosaltres en aquest sopar”, ha explicat la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer. El preu del cobert per assistir a aquest sopar solidari és de 100 euros i les places són limitades. Els interessats ja poden fer la seva reserva online o bé trucant al telèfon 972 22 49 63. Al final del sopar s’oferirà als assistents la possibilitat de gaudir d’una “Copa Solidària”, gentilesa de Mas Marroch. Els assistents podran col·laborar també amb l’entitat adquirint tiquets per a una tòmbola i un sorteig que se celebraran al final del sopar.
Tot i que està fora de programa, el “Sopar de les Consciències” s’emmarca dins de les terceres jornades Girona novaCultura de Salut, que del 23 al 25 de setembre ompliran el Barri Vell de la ciutat de tallers, conferències i xerrades que tindran el concepte de “Consciència” com a eix vertebrador. També fora de programa, el dijous 22 de setembre (21.00 h. a la plaça del Pallol de Girona) tindrà lloc un altre esdeveniment lúdic i solidari que tindrà com a protagonistes el grup d’havaneres Les Anxovetes, la food truck ButiWorld i la marca de cervesa artesana Kerunta.
Vols estar al dia?
Subscriu-te a la nostra newsletter i coneix el dia a dia de la Fundació: notícies, campanyes i esdeveniments solidaris, nous serveis, etc.