L’Institut Català d’Oncologia (ICO) ha rebut una donació valorada amb més de 43.000 euros en diferents equipaments mèdics per part de l’Oncolliga amb els diners recollits a la darrera edició de l’Oncotrail, celebrada el mes d’octubre de l’any passat. Aquest donatiu s’ha destinat a la compra d’un ecògraf portàtil per la Unitat de Teràpia Intravenosa, un aparell d’ulleres nasals d’alt flux per a subministrar oxigenoteràpia pel Servei d’Hospitalització d’Hematologia, un matalàs antinafres i la renovació de la llicència de l’ús per a les ulleres de realitat virtual que utilitzen els i les pacients durant el seu període d’hospitalització i que va formar part de la donació de l’any passat.
Aquests nous equipaments permetran millorar la qualitat assistencial dels pacients, facilitant diagnòstics més precisos i proporcionant un major confort durant els tractaments. Així doncs, l’ecògraf portàtil ofereix una imatge de més resolució i això permet una millor precisió a l’hora de col·locar catèters als i les pacients que ho necessitin. Per altra banda, les ulleres nasals d’alt flux (UNAF) és un aparell de dona suport respiratori, no invasiu, i que subministra fluxos de fins a 60 litres per minut de barreja d’aire i oxigen. Ambdós aparells, al ser portàtils, faciliten la seva mobilitat i accessibilitat a tot el recinte hospitalari.
El director de l’Oncotrail, Lluis Comet, i la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa, han visitat les instal·lacions de l’ICO Girona per a poder veure aquests dos aparells acompanyats pel director clínic de la Xarxa ICO Girona, Jordi Rubió, l’adjunta a la Direcció de Cures, Eulàlia Pujol, i la responsable d’Atenció a la Ciutadania de l’ICO Girona, Joana Fuentes, i la cap de cures de l’equip de teràpia intravenosa, Núria Salvadó.Tant Comet com Badosa han manifestat la seva satisfacció pel fet de poder seguir ajudant a millorar el benestar i confort dels pacients oncològics, objectiu pel qual va néixer l’Oncotrail.
Per la seva banda, el director clínic de la Xarxa ICO Girona, Jordi Rubió, ha agraït el suport constant que sempre ofereix l’Oncolliga destacant que “és una entitat sempre disposada a col·laborar i ajudar, amb qui compartim una visió clara i compromesa pel benestar de les persones amb càncer, amb l’objectiu de millorar la seva atenció i qualitat de vida”
L’Oncotrail, un repte esportiu i solidari
No és la primera vegada que l’Oncolliga realitza donatius d’aquest tipus a l’Institut Català d’Oncologia gràcies als diners recollits a l’Oncotrail. Així doncs, i des de l’any 2015, han fet donació de diferent mobiliari com: butaques reclinables per l’Hospital de Dia i per Hospitalització o, l’any 2020, les televisions instal·lades a la sales d’espera, l’Hospital de Dia i les Consultes Externes per tal de poder fer arribar la informació a pacients i familiars.
L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que es disputa per equips i consisteix a recórrer 100 quilòmetres per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu de 1.000 euros per poder participar a la prova i gràcies a la participació de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Des de la primera edició, l’any 2013, fins ara, s’han recollit 2.761.043 euros.
En la passada edició es van recaptar un total de 396.772 euros, dels quals 213.070 euros s’han destinat als hospitals gironins i a l’ICO Girona per millorar el confort i el diagnòstic dels malalts de càncer.