La Fundació Oncolliga Girona presenta "Música que alimenta", una conferència musical revolucionària que fusiona la nutrició amb la música per conscienciar-nos sobre la importància de menjar de manera adequada. L'esdeveniment, que tindrà lloc l'1 de febrer a la Casa de Cultura de Girona (19.00 h.), és una simbiosi entre música i paraula que transforma la conferència en una experiència autènticament única. La conferència s'emmarca dins de les activitats organitzades per Oncolliga amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, que es commemora el 4 de febrer.
Per què una conferència musical?
La Dra. Magda Carlas, metge-nutricionista i conferenciant mèdica, i Stanislav Stepanek, concertista i professor de violí, són els ideòlegs i protagonistes de "Música que alimenta". Amb la seva passió compartida per la nutrició i la música, presentaran a l'Aula Magna de la Casa de Cultura música de cambra amb violí i piano. L'espectacle neix de la idea d'aplicar la màgia de la música per fer més agradable i accessibles els consells nutricionals.
Objectius de "Música que alimenta"
- Divulgar els principis bàsics de la nutrició
- Conscienciar sobre la importància d'una dieta equilibrada.
- Delectar amb música que facilitarà la transmissió dels coneixements nutricionals
- Explicar històries i anècdotes musicals poc conegudes
- Entretenir amb una performance per a totes les edats
- Descobrir aspectes poc tractats de la nutrició i la gastronomia
- Sorprendre amb músiques saboroses i paraules que poden ser música per les orelles
- Facilitar una bona nutrició amb consells medico-nutricionals
- Recordar que la gastronomia i la música van de la mà
- Fer reflexionar sobre els errors alimentaris personals
- Ajudar a sentir-nos millor amb consells medico-nutricionals
- Gaudir d'una experiència diferent
El format de "Música que alimenta"
La conferència presenta diferents maridatges entre nutrició i música, de manera que cada concepte nutricional es combina amb una o diverses peces musicals. Magda Carlas i Stanislav Stepanek fusionen música i paraula, creant una experiència dinàmica, sorprenent i pedagògica. Un espectacle que ens convida a aprendre a menjar millor mentre gaudim de la música.
A qui va dirigida "Música que alimenta"?
"Música que alimenta" és una experiència apta per a tothom, especialment per als amants de la música que desitgen cuidar-se.
No deixeu passar aquesta oportunitat única de participar en una jornada que uneix harmoniosament la nutrició i la música per conscienciar-nos sobre la importància de menjar de manera saludable.
Els protagonistes:
MAGDA CARLAS ANGELATS
És llicenciada en Medicina i Cirurgia , Postgrau de Dietètica i Nutrició i Màster en Ciències dels Aliments per la Universitat de Farmàcia i Nutrició de Barcelona . En l'actualitat forma part del departament de nutrició de la Clínica Eugin de Barcelona . Combina la seva tasca clínica amb la divulgació mèdica.
Té també grau professional de piano pel Conservatori del Liceu de Barcelona.
Ha escrit diversos llibres: Quítate un peso de encima, Capricis de Barcelona (Ara ed), Barcelona Temptations ( Ed Viena), Como sobrevivir al menú diario de restaurante, Ahora te toca a ti ( Planeta ed), No t'ho empassis(Columna) , Caprichos sanos (Ed 62) , Intel·ligència Nutricional( Plataforma editorial), El xef a casa (Planeta) , "Més clar que l'aigua "(Edtorial Amat ), La Dieta pot esperar (2019. Cúpula)
En realitat va començar com una peculiar crítica medico-gastronòmica al diari La Vanguardia el 1996 a on col·labora habitualment així com en revistes com Cos Ment, Viure Feliç, Descobrir Cuina , Línia Saludable o Cosmopolitan. És una col·laboradora assídua de programes radiofònics i televisius entre els quals destaca La Columna amb Julia Otero a TV3, "Els matins" a TV3, " La Bona Vida de 8tv" , "8 al dia" de 8tv o Canal Cuina o "La Ciència de la Salut" a TV2. És així mateix habitual en diversos programes de ràdio com "Tot és possible" ( Rac1) i " El suplement" (Catalunya Ràdio) o "Aquí Cuní " (SER).
Exerceix també com a assessora de diverses empreses alimentàries entre les quals destaquen Nestlé, Central Lletera Asturiana, Torrons Vicens, Beidsdorf , Aldi, Consum o Bon Preu. És assessora de Nutrició del Grup Dir amb qui realitza, juntament amb professionals de l' esport, xerrades de Nutrició i Exercici per tal de promocionar la importància del binomi Exercici-Dieta.
Magda Carlas és també una assídua conferenciant en diversos mitjans i entitats. També ha impartit classes en cursos de Doctorat a la UAB. Forma part de l'Acadèmia Catalana de gastronomia i Nutrició des del 2017 i és membre de la SENC.
instagram: @magda_carlas
STANISLAV STEPANEK
Nascut a la república Txeca. L’any 1991 es gradúa a l’Escola Superior de Música Leos Janacek de Brno, començant a col·laborar amb la Jove Orquestra de Catalunya.
Es trasllada a Barcelona on inicia la seva carrera musical i les tasques de docència. Stepánek col·labora amb l’Orquestra del Teatre Lliure de Barcelona, dirigida per Josep Pons; amb l’Orquestra Simfònica de Valls, conduïda per Albert Argudo; l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu (direcció de Jesús López Cobos) i l’Orquestra de Cambra del Liceu de Barcelona, dirigida per Antoni Ros Marbà, y concertino de la Sinfonietta Orquestra de Barcelona, sota la direcció de Francesc Llongueras.
Actualment és violí concertino de l’Orquestra de Cambra Catalana dirigida per Joan Pàmies. És també membre del Grup Enigma de l’Auditori de Zaragoza dirigit per Juan José Olives i de l’Orquestra de Cambra de Girona.
Professionalment imparteix classes a l’Institut Cultural CIC- Virtèlia. És membre actiu de diverses petites formacions de cambra i també col·labora amb l’ambaixada espanyola a diferents països a través de l’Institut Miguel de Cervantes. Ha ofert concerts arreu d’Europa, Sud-Amèrica i Xina.
Instagram: @Stepanek.Stanislav