Què és Oncotriatló?

LOncotriatló és un repte esportiu i solidari per equips que té com a finalitat recaptar fons per finançar els serveis que la Fundació Oncolliga Girona porta a terme per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. Els diners es recapten a través de les aportacions solidàries dels equips, que han de fer un donatiu mínim per poder-hi participar.

La tercera edició se celebrarà el pròxim 19 de maig de 2024 a Llançà (Alt Empordà)

L’esdeveniment inclou tres modalitats esportives (5 km en caiac, 10 km de córrer i 1,2 km de natació en aigües obertes) i està promogut per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració de la delegació local de l’entitat a Llançà, l’associació Tintoreres Swimming Club, l’Escoleta Trail Running Cap de Creus i SK Kayak

 

Suma't al repte

Si et sumes al repte, a més de passar-ho bé, contribuiràs a recollir fons per ajudar la Fundació Oncolliga Girona en la seva tasca de millora de les  condicions de vida dels malalts de càncer (per exemple: serveis de fisioterapeutes, drenatge limfàtic, serveis psicològics, banc de perruques...) amb la supervisió del comitè tècnic de l'entitat.

La participació es pot fer en dues modalitats d’inscripció: PARELLA (dos membres) o EQUIP (de 3 a 6 membres). El preu de la inscripció serà de 30 euros per persona. 

El donatiu mínim per participar és de 300  euros, tant si s'hi participa en la modalitat parella com en la modalitat equip.

L’organització 

Aquesta cursa està impulsada per la Fundació Oncolliga Girona, Lliga catalana d'ajuda al malalt de càncer, una entitat sense ànim de lucre l'objectiu de la qual és millorar el dia a dia dels malalts oncològics i dels seus familiars a les comarques gironines. 

Per poder tirar endavant el repte, l'entitat compta amb la col·laboració i expertesa de: 

Tintoreres Swimming Club. Club social de natació en aigües obertes ubicat a Llançà. Des del club es treballa per promocionar la natació en aigües obertes a la zona nord de la costa catalana i per fer més accessible aquest esport als que volen iniciar-s’hi, a través d’activitats senzilles, populars i assequibles.  La piscina on nedem és molt extensa, així que, si bé el nostre punt de trobada està situat a Llançà, els integrants del club es reuneixen també a diari en diferents indrets de la costa catalana per gaudir de la natació en aigües obertes i compartir braçades. 

Escoleta Trail Running Cap de Creus. El projecte va néixer l’any 2013 a Vilajuïga, on es va crear una de les primeres escoles de trail running de Catalunya. L’any 2016 es va crear l’Escoleta Trail Running de Llançà on actualment està formada per 75 nenes i nens de Llançà. Amb els anys, el projecte ha seguit creixent al mateix ritme que els alumnes, creant solucions a les seves necessitats perquè poguessin anar millorant i creixent. Per aquest motiu, al 2018 va néixer el grup de Tecnificació i el grup d’entrenament per adults. Actualment tenim seu a Vilajuiga, Llançà, Navata, Roses, Llagostera i Selva de Mar.

SK KAYAK és un centre de caiac de mar a la Costa Brava especialitzada en snorkel i guiatges a la natura. Està format per un equip de professionals que inclou Diplomats en turisme, tècnics en Ecoturisme i Llicenciats en Ciències de l’Educació Física i Esport i Guies de Natura apassionats pel caiac, pel mar i per ensenyar la seva  passió.


ORGANITZADORS:


COL·LABORADORS: