Èxit rotund de participació aquest matí a la Run4Cancer, la cursa contra el càncer que la Fundació Oncolliga Girona organitza cada any amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer (4 de febrer). La cursa, que recuperava el format presencial després del parèntesi de la pandèmia, s'ha celebrat simultàniament a una dotzena de poblacions gironines i ha reunit un total de 4.175 participants.
Olot (540) i Porqueres (506) han estat les poblacions que han reunit més participants, seguides de Palafrugell (490), Peralada (465), Anglès (425), Riudellots de la Selva (405) i Tossa de Mar (360), Salt (306), Vidreres (236), Planoles (193), Pont de Molins (130) i Figueres (119). La capital de l'Alt Empordà ha estat l'única població on s'ha mantingut el format virtual, és a dir, que no hi havia horari de sortida ni ruta senyalitzada.
Les curses s'han organitzant seguint totes les mesures antiCovid, amb sortides esgraonades per evitar aglomeracions. Els participants que es van inscriure online abans del 23 de gener han rebut com a obsequi una samarreta commemorativa de l'edició i la resta, una motxilla d'Oncolliga.
Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, la iniciativa ha aplegat corredors habituals que han optat majoritàriament per la modalitat de 10 km., i també un públic més familiar que ha preferit fer el recorregut de 5 km, corrent o caminant. L’organització de cadascuna de les curses del Run4Cancer va a càrrec de la delegació de l’Oncolliga en aquella població, amb el suport d’ajuntaments, consells comarcals i entitats locals. La iniciativa també compta amb la col·laboració de diversos patrocinadors: Dipsalut, Gran Jonquera, Armacell, , Rotary Club Garrotxa, CBG i Autocars Solà.
La iniciativa, que va néixer l’any 2015, té un doble d’objectiu. D’una banda, recollir fons per finançar els serveis que l’Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies (suport psicològic, fisioteràpia, estètica oncològica, banc de perruques, préstec de material, llar-residència, etc..). De l’altra, es converteix en una oportunitat per promoure l’activitat física, un hàbit saludable que pot ajudar a prevenir l’aparició del càncer.