La Fundació Oncolliga Girona recupera aquest any el format presencial de la Run4Cancer, una de les seves curses solidàries més emblemàtiques, organitzada amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer). Després que l’any passat s’ajornés fins a l’abril i es fes de forma virtual a causa de les restriccions per la pandèmia de la Covid-19, enguany es recupera el calendari habitual i el format que l’ha fet popular: una sortida simultània a diferents poblacions repartides pel conjunt de les comarques gironines.
Enguany s’han sumat a la iniciativa una dotzena de poblacions on l’Oncolliga hi té delegació: Figueres, Peralada, Palafrugell, Tossa de Mar, Riudellots de la Selva, Vidreres, Anglès, Salt, Porqueres, Olot, Planoles i Pont de Molins. Hi haurà un punt de sortida i un itinerari marcat a totes les poblacions excepte a Figueres, on es manté el format virtual, és a dir, que els participants podran sortir a córrer o caminar quan vulguin i fent l’itinerari que vulguin. A la resta de poblacions, la sortida es farà o bé conjuntament o bé de forma esgraonada, en funció del nombre d’inscrits que hi hagi en cada cas, per tal de seguir les mesures Covid.
Les inscripcions estan obertes online al web de l’entitat i tots els que s’hagin inscrit abans del 27 de gener rebran com a obsequi una samarreta commemorativa de la cursa. Per inscriure’s cal fer un donatiu de 10 euros a l’entitat. La informació sobre horaris i punts de recollida de les samarretes i sobre el lloc de sortida de la cursa el dia 6 de febrer estan disponibles també a la web: https://oncolligagirona.cat/reptes-solidaris/run4cancer.html.
Xerrada-col·loqui sobre la Unitat Funcional de Ginecologia Oncològica
Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, l’Oncolliga ha organitzat també una conferència-col·loqui sobre la Unitat Funcional de Ginecologia Oncològica a la Regió Sanitària de Girona (UGFO), formada per profesionals de l’ICO, l’Institut Català de la Salut i l’Institut de Diagnòstic per la Imatge. La UFGO es va posar en marxa el mes de febrer de 2016 i compta amb la participació de professionals assistencials de
ginecologia, oncologia radioteràpica, oncologia mèdica i infermeria als qui, posteriorment, en el Comitè que es convoca setmanalment, s’afegeixen els professionals de radiodiagnòstic i d’anatomia patològica.
La conferència se celebrarà el 4 de febrer a les 18.30 h. a l’Hotel Carlemany de Girona i comptarà amb la participació del Dr. Jordi Vayreda, metge especialista en oncologia radioteràpica, la Dra. Laura Cárdenas, ginecòloga, Patricia Cruañas, infermera, i la Dra. Ma. Pilar Barretina, oncòloga. Joan Brunet, cap del Servei d’Oncologia Mèdica - ICO Girona, en serà el moderador.
L’acte es podrà seguir també en streaming pel canal de Youtube de la Fundació Oncolliga Girona.