La Fundació Oncolliga Girona ha decidit adaptar el seu programa de prevenció “No et fumis la salut!” per tal que els alumnes de 1r d’ESO el puguin seguir des de casa, a través del web de l’entitat. Sota l’etiqueta #noetfumislasalutacasa, els estudiants hi trobaran material audiovisual i documentació a través dels quals se’ls convida a reflexionar sobre els mites i la realitat del tabac i a col·laborar en la difusió de la campanya de prevenció compartint les seves reflexions a les xarxes socials.
Habitualment, uns 4.000 alumnes d’institut i escoles de les comarques gironines assisteixen cada any a les xerrades que l’Oncolliga ofereix dins d’aquest programa amb l’objectiu d’alertar els joves sobre els riscos que comporta el consum de tabac. El programa inclou també un concurs de treballs i una festa final, a l’Auditori de Girona, que se celebra coincidint amb el Dia Mundial Sense Tabac, el 31 de maig, i que sol reunir mig miler d’estudiants.
La suspensió de les classes a causa de l’estat d’alarma pel coronavirus ha provocat que algunes de les xerrades previstes per a la recta final del curs no s’hagin pogut dur a terme. “Som conscients que al professorat li faltarà hores per poder donar aprenentatges nous abans que acabi el curs i és probable que renunciïn a propostes externes com No et fumis la salut!”, explica la pedagoga responsable del programa, Eulàlia Romera, qui afegeix que per aquest motiu s’ha decidit “donar la volta al programa per tal que els alumnes el puguin seguir, malgrat tot”.
Com que el concurs de treballs i la festa final tampoc no es podran dur a terme, l’Oncolliga convida els joves a utilitzar les xarxes socials com a eina per difondre les seves reflexions sobre el tema, ja sigui en format escrit (un acudit, un poema, una carta) o audiovisual (un vídeo o una fotografia feta per ells mateixos). “L’objectiu ha de ser convèncer el públic que la nicotina perjudica la salut, que no comencin a fumar o que deixin el tabac o, fins i tot, idees per protegir els no fumadors durant els dies de confinament”, detalla Romera. La pedagoga ha assenyalat que l’única norma és que els missatges han de ser positius i que s’ha d’evitar utilitzar recursos com la mort, l’ofensa o la violència.
Enllaç web #noetfumislasalutacasa
Vols estar al dia?
Subscriu-te a la nostra newsletter i coneix el dia a dia de la Fundació: notícies, campanyes i esdeveniments solidaris, nous serveis, etc.