L’espectacle inaugural “Mare vull ser pescador” va enamorar els assistents amb una original proposta de dansa contemporània i música en directe. El trio de veus del grup Port Bo va interpretar una col·lecció de les seves havaneres més conegudes mentre les coreografies originals creades i interpretades pels ballarins Paolo Giglio, Luke Prunty i David Rodríguez unien la música i les històri-es de tres pescadors a través de la dansa. El resultat va ser un espectacle de caràcter mediterrani, per a tota la família, que es va cloure, com no podia ser d’una altra manera, amb un cremat per celebrar la inauguració del festival.
Prèviament, es va celebrar la conferència la conferència “Meditació, la dansa interior que sana”, a càrrec de Gerard Arlandes, mestre de meditació, tai-txí i Qi Gong i director del Centre Gerard Arlan-des de Barcelona.

El festival continuarà avui amb una jornada de cursos benèfic de clàssic al Pavelló Municipal de Fontajau, a càrrec de ballarins internacionals, i amb la primera tarda de “Ball al carrer” (19.00 h. – 21.00 h.), que oferirà als gironins l’oportunitat de gaudir de tallers i exhibicions de diversos estils de ball a la cèntrica Plaça de Catalunya. Demà a la tarda hi haurà una segona sessió de “Ball al carrer”, de les 18.00 h. a les 20.00h. També hi haurà diverses classes de contemporani i tallers de ioga i tai-txí, entre dissabte i diumenge al matí al Pavelló Municipal de Fontajau.
El plat fort del festival arribarà el cap de setmana, amb les dues sessions de la gala “Catalunya dansa contra el càncer”, en la qual participaran una vintena de ballarins catalans que dansen en companyies de prestigi de tot el món, acompanyats en alguns casos per ballarins internacionals que també s’han volgut sumar a aquesta causa solidària. La primera sessió tindrà lloc el dissabte, 6 de juliol (20.30 h.) i la segona, l’endemà diumenge (19.00 h.). Encara hi ha entrades disponibles per a les dues gales, a la venda a taquilla des d’una hora abans dels espectacles. En tots dos casos, aquells que ho desitgin podran assistir a una conferència prefunció gratuïta, en la qual s’explicarà la biografia dels ballarins participants i les particularitats de les peces que interpretaran.
Per a molts dels ballarins i ballarines catalans que participaran a les gales es tracta d’una de les poques ocasions en què poden actuar a Catalunya, ja que estan desenvolupant les seves carreres professionals en companyies estrangeres com el Ballet de Sttutgart, la Sydney Dance Company, el Ballet d’Hamburg, el Royal Danish Ballet, el Czech National Ballet, l’ Opera Nova w. Bydgoszczyt o el Ballet de Zurich.
Com a novetat, s’ha programat també el taller “Un viatge al món del ballet”, dirigit a nens i nenes d'entre 6 i 10 anys (Saló de Descans del Teatre Municipal, 7 de juliol – 12.00 h.). Alguns ballarins participants de la gala “Catalunya dansa contra el càncer” faran demostracions, ensenyaran vestits i sabatilles de ballet i compartiran els secrets del món màgic del ballet amb els nens que assisteixin al taller. Aquesta activitat és totalment gratuïta, però cal inscripció prèvia.
La primera edició del festival benèfic Girona en moviment, celebrada a principis de setembre del 2018, es va tancar amb un gran èxit de públic i amb una recaptació neta de 10.000 euros per a mi-llorar la qualitat de vida dels malalts de càncer de les comarques gironines a través dels serveis que ofereix la Fundació Oncolliga Girona. El festival va tenir un antecedent l’any 2017, amb la celebració de les gales “Ballarins gironins junts contra el càncer” al Teatre de Bescanó, amb les quals es van recollir 7.500 euros.