La Fundació Oncolliga Girona i l’Hospital d’Olot han presentat el nou material adquirit amb els donatius de l’edició de l’Oncotrail del 2023, un total de 7.769,53 euros que s’han destinat a la compra de dues camilles de transport i una camilla de ginecologia.
Aquest donatiu se suma als que l’Hospital d’Olot ha rebut en totes les edicions anteriors de l’Oncotrail. En total, 132.000 euros que s’han destinat a adquirir equipament per millorar el confort dels pacients.
A l’acte de presentació hi han assistit el director d’Oncotrail, Lluís Comet; la presidenta d’Oncolliga Girona, Paqui Badosa; una representant de la delegació d’Oncolliga a Olot, Anna Vayreda; el director mèdic de la Fundació, Lluís Ramió-Torrentà, la directora infermera de la Fundació, Carme Pastor, i la cap d’unitat d’Hospital de Dia Mèdic-Quirúrgic i Oncològic, Irene Roura.
Sumar-se al repte
L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari per equips que consisteix a recórrer 100km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i gràcies a la participació de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars i donar suport a la investigació de la malaltia.
Des de la primera edició fins ara s’han recollit més de dos milions d’euros, uns fons que s’han anat repartint en funció de les necessitats de cada centre hospitalari i dels projectes de recerca.
Serveis d’Oncolliga vinculats a l’hospital
Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents dels donatius de l’Oncotrail, l’Oncolliga col·labora des de fa anys amb l’Hospital d’Olot per oferir dins de les seves instal·lacions diversos serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer, com per exemple l’atenció psicològica, el banc de perruques, el drenatge limfàtic, els grups de marxa nòrdica, el servei de fisioteràpia a domicili o el servei d’estètica oncològica.
L’oncologia a l’Hospital d’Olot
L’Hospital de Dia Oncològic es va posar en marxa a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa a finals de desembre del 2015, començant amb tractaments d’hematologia i algun cas d’oncologia. Durant el 2023 es van realitzar 1.344 sessions a hospital de dia oncològic, de les quals un 81% (1.096 sessions) van ser d’oncologia i la resta d’hematologia. A consultes externes es van realitzar 317 primeres visites d’oncologia i d’hematologia el 2023 que van suposar un total de 2.463 visites al llarg de l’any d’aquestes especialitats.