Unes 130 persones han participat aquest matí a la 10a Matinal de Marxa Nòrdica Solidària, organitzada per la Fundació Oncolliga Girona i l'associació esportiva Nordic Walking Girona. El punt de partida d'aquesta edició ha estat la Devesa de Girona i un cop en marxa, els participants han pogut triar entre dos recorreguts de 6,5 km i 8 km, guiats per voluntaris de Nordic Walking Girona.
Abans de la sortida s'ha ofert als participants una sessió de pilatwalk (fusió de marxa nòrdica i pilates) a càrrec de la navarresa Eva Espuelas, creadora d'aquest mètode d'entrenament.
A l'arribada, la mateixa Espuelas ha dirigit els estiraments i després s'ha ofert a tots els participants un entrepà, aigua i fruita.
Per inscriure's a aquesta activitat solidària, els participants han fet un donatiu de 15 euros que es destinaran íntegrament a l'ajuda al malalt de càncer a través dels serveis que ofereix l'Oncolliga.
La marxa nòrdica és una manera de caminar en la qual s’inclou no només l’acció de les cames, sinó també la part superior del cos. Es tracta de caminar amb dos bastons dissenyats especialment per a aquesta modalitat esportiva, fent que sigui un moviment natural per al nostre cos i actuant de forma suau, però molt efectiva.
Dins l’àmbit oncològic, i més concretament en el càncer de mama, l’exercici físic està recomanat tant per a la prevenció com per al tractament i manteniment del limfedema. El metge ha de valorar el pacient en funció del tractament rebut i determinar el tipus d’intervenció necessària per combatre el possible limfedema. La marxa nòrdica juga un paper important com a exercici per prescriure en un programa preventiu contra el limfedema secundari del càncer de mama. La finalitat és evitar que es desenvolupi el limfedema i/o minimitzar-ne els danys en cas que s’arribi a produir.