La Fundació Oncolliga Girona formarà part del Consell Assessor del Campus de Salut de la Regió Sanitària Girona, un òrgan deliberatiu que neix amb l’encàrrec de fer el seguiment dels avanços en relació amb el projecte del Campus i de fer-ne retorn als seus membres. El Consell, que es va constituir el passat 7 de març, compta amb una representació àmplia i diversa de diferents actors i institucions clau: associacions de pacients; col·legis professionals; entitats proveïdores de salut; professionals de reconegut prestigi; Dipsalut, Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona; els ajuntaments de Girona i Salt; Universitat de Girona; la Delegació del Govern a Girona; i els Departament de Salut, d’Economia i Hisenda, d’Educació i de Territori. El Consell Assessor té previst reunir-se regularment per informar i fer seguiment dels progressos en relació al Campus de Salut de la Regió Sanitària Girona.
El Consell neix amb l’objectiu de fer el seguiment del projecte del Campus, fomentar la participació i recollir propostes i suggeriments. En definitiva, vetllar per la col·laboració i coordinació entre els diferents actors implicats amb el Campus per tal d’identificar oportunitats i teixir sinergies. L’òrgan es reunirà un mínim de dos cops l’any.
La sessió constitutiva ha estar presidida per la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, qui va destacar que “amb el Campus de Salut garantirem una millor atenció sanitària a través del nou hospital, però també s’obrirà un nou ventall d’oportunitats que hem d’aprofitar per impulsar l’economia gironina, així com per potenciar la recerca, la innovació i la transferència de coneixement”.
Durant la sessió es van tractar aspectes operatius i de funcionament del Consell Assessor del Campus i es va informar sobre l’estat del projecte. En aquest sentit es va informar de la previsió que la licitació del concurs d’idees es publiqui durant el primer semestre d’enguany, un cop realitzades les aprovacions inicials del planejament per part dels ajuntaments. El Campus de Salut és una de les inversions més destacades dels pressupostos de la Generalitat per a Girona i compta amb una partida de 2 milions d’euros per a la redacció del concurs d’idees del projecte arquitectònic, que es licitarà properament, tal com es va detallar durant la sessió.
Per la seva banda, el gerent de la Regió Sanitària Girona, Jaume Heredia, va exposar els principals detalls del Pla funcional assistencial elaborat pel Servei Català de la Salut i va subratllar el notable increment d’espais assistencials que suposarà el futur Campus respecte els actuals hospitals Trueta i Santa Caterina.
Al futur Campus de Salut hi confluiran assistència, recerca i coneixement, ja que preveu la convivència de les facultats de les ciències de la salut a l’entorn sanitari. El vicerector Rafel Reixach va explicar les principals línies de treball del proper Pla funcional de la Universitat de Girona.
Quan el futur Campus sigui una realitat, es disposarà d’una superfície de 193.000 metres quadrats, un increment del 73% de l’espai assistencial respecte la superfície que ocupen actualment els hospitals Trueta i Santa Caterina. Dels 193.000 m2, 43.000 corresponen a espais ja construïts avui en dia, 133.000 s’equiparan totalment i 17.000 es mantindran com a espais de reserva.
Font: ICS Girona