La Corporació de Salut del Maresme i la Selva ha rebut una donació de 3.300 euros per part de la Fundació Oncolliga, diners recaptats en la novena edició de la cursa solidària Oncotrail i que s’han invertit en la instal·lació de cinc pantalles a l’Hospital de Dia de l’Hospital Comarcal de Blanes amb l’objectiu de millorar la comoditat i el benestar dels usuaris que acudeixen a rebre diferents tractaments.
El passat dimarts 21 de març, la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Paqui Badosa, i el director d’Oncotrail, Lluís Comet, van acudir a l’Hospital de Blanes per veure les pantalles instal·lades. Durant la visita van estar acompanyats del Dr. Lluís Franch, gerent de la Corporació; Rosa Tarré, cap de Responsabilitat Social Corporativa, i Maria Rams, cap d’àrea de Consultes Externes, sales de proves i Hospital de Dia del centre hospitalari.
Amb aquesta donació els pacients podran veure diferents continguts audiovisuals i passar una estona més distesa i amable mentre reben el seu tractament.
L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que va néixer el 2013 amb l’objectiu de recaptar diners per destinar-los íntegrament a millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. La prova es disputa per equips i consisteix a recórrer 100 km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell.
En la darrera edició, celebrada l’octubre de 2022, es van recaptar un total de 381.000 euros, que han servit per dotar els hospitals de la província de Girona de material per millorar el confort dels pacients oncològics, obrir nous serveis i fer aportacions per a la investigació sobre la malaltia.
La Corporació i la Fundació Oncolliga col·laboren des de fa anys per poder oferir a les persones que tenen una malaltia oncològica serveis com l’atenció psicològica, l’estètica oncològica, el tractament del limfedema, la rehabilitació a domicili o el voluntariat a domicili.
La Fundació Oncolliga Girona és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l'any 2004 amb la intenció de donar un nou impuls a la tasca que la Lliga Catalana d'Ajuda al Malalt de Càncer venia fent des del 1996 per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars de la província de Girona.
El seu objectiu és oferir recursos humans i materials que contribueixin a fer més còmode la vida de les persones que pateixen aquesta malaltia: atenció psicològica, fisioteràpia a domicili, drenatge limfàtic, préstec de material tècnic i ortopèdic, banc de perruques, estètica oncològica, marxa nòrdica terapèutica, llar-residència per a familiars de malalts ingressats, assessorament en nutrició i sexologia clínica oncològica.